In a typical cascina (farm house) of the Piedmontese countryside in Cervere, the village where the best renowned Italian leeks are grown, Raffaella welcomes you to attend a COOKING class with her! This is the perfect "school" for Wine&Food lovers, with a special eye to culinary traditions of Bella Italia.

Raffaella loves to spend time with her guests, learning one each other about different cultures and meanwhile tasting the dishes you prepare by your own and drinking good local Piedmontese wine.

You will feel at home, no matter if you are skilled chefs: you are about to learn to cook what Raffaella will teach you!

Fresh vegetables from the village marketplace or directly picked from Raffaella's garden, eggs and herbs from the cascina, simple and refined recepies, suggestions, grandma's tricks and secrets…

And for the most passionate Food Lovers, Raffaella will take you to the village food Marketplace before you start cooking!

Starters, pasta, main courses and desserts: 4 dishes you will be able to prepare at your home in a short time…

Class duration: 3 hours
4 courses of the Piedmontese traditional cuisine
3 wine tastings
Cookbook
Raffaella speaks Italian, English and French, we will be   provide a translator any other Language. Just ask!
Apron and tools provided
Certificate of Attendance!
 
In una piccola fattoria nella campagna di Cervere, terra dei porri rinomati e conosciuti anche nell’alta cucina, COOKING si propone come una scuola di cucina per amatori del buon cibo, del vino e delle tradizioni culinarie di un angolo della nostra bell’Italia.

Durante le lezioni si cucina, si ride, si confrontano culture diverse, si assaggiano i piatti preparati e si degustano vini locali.

Il fine è quello di farvi sentire a casa, non importa se siete bravi o no a cucinare: quello che vi proporrò, voi lo imparerete!

Ingredienti freschi, a volte del mio orto, le uova delle mie galline, le erbe del mio giardino, ricette semplici ma raffinate, consigli, trucchi e segreti della nonna….

E per i più appassionati, prima si va al MERCATO LOCALE a cercare gli ingredienti e poi ci si butta ai fornelli.

Antipasti, primi, secondi, dolci: a scelta 4 portate da fare in poco tempo…

Durata del corso: 3 ore
4 piatti della tradizione piemontese
Assaggio di 3 vini
Ricettari in lingua
Corsi in italiano e in lingua
Pranzo o cena a fine corso e nella bella stagione si sta fuori in giardino…
Grembiule e tutto il materiale necessario.
Attestato di partecipazione!



LEZIONE DI CUCINA PIEMONTESE
natalialadecka@gmail.com

COOKING CLASS IN LANGHE
www.cookingpiemonte.com